L’olor del pa acabat de fer, de la llenya cremant, de les pastes sortint del forn… Són olors que han crescut amb mi…
Vaig néixer entre farines, veient el meu pare com cada nit feia el pa… Primer posava la llenya a cremar i ja preparava la farina i l’aigua per posar-les a l’amassadora per amassar. Les mans del meu pare formatejant el pa i agafant aquella pala de 6 metres per poder arribar a enfornar pa a tot el forn de llenya, són imatges que formen part de la meva infància.
Realment el meu camí inicial no era fer-me Forner, vaig estudiar un mòdul de grau superior de màrqueting i després vaig anar a estudiar Empresarials a la Universitat Pompeu Fabra de Mataró, vaig estar treballant uns anys a la banca, fins que em vaig adonar que aquell no era el meu camí.
Vaig decidir un dia començar a quedar-me a les nits a l’obrador amb el meu pare i els seus Companys… Mirava com ho feien i allò em va enganxar, jo volia saber més d’aquell món que tota la vida havia viscut, però mai havia estudiat…
Aleshores en aquell moment hi havia un curs al gremi de Forners i allà em vaig apuntar… em van donar unes bases que jo cada nit anava aplicant i a la vegada aprenent de la facilitat que el meu pare formava, mesurava, enfornava…uns m’ensenyaven la tècnica moderna i meticulosa i el meu pare m’ensenyava el que només ell sabia, aquella manera de veure la professió que només un Forner de sempre pot transmetre…
Em vaig començar a comprar llibres per innovar i millorar les tècniques cada dia, vaig començar a relacionar-me amb els millors forners per poder aprendre el millor de cada un d’ells que tant han fet per aquesta professió, anant a casa seva, als seus obradors i escoltar i observar com treballen per tal d’aprendre i millorar constantment… Sense parar de treballar i formar-me vaig tenir l’oportunitat d’anar a fer un curs a la que es pot considerar una de les millors escoles del Món de pa, Richemont School of Bakery, rodejat de grans forners de tot el món, vaig viure una gran experiència on vaig poder aprendre el perfeccionament de les tècniques d’innovació de l’últim moment.
Posteriorment vaig fer el Màster d’excel·lència fornera amb el Johant Ferrant… Crec la formació continuada, la innovació constant i el treball són el secret d’aquesta professió.
I aquí segueixo, treballant i formant-me cada dia per poder oferir als nostres clients el millor de mi… I poder seguir estudiant cada dia per millorar el nostre pa.