Skip to main content
Festa, tradició, cultura i bon menjar

Diades i festivitats

Les diades són dates assenyalades a la nostra cultura, és la nostra tradició. Són aquests dies especials que han passat de pares a fills i que formen part dels nostres records… qui no recorda quan el padrí ens portava la mona, quan fèiem panellets a l’escola, quan compartim moments amb amics o família menjant una bona coca de Sant Joan o quan esperem a veure qui ha de pagar el Tortell de Reis…i així anem passant els anys, vivint aquests moments que ens donen les tradicions i creant records que sempre estaran a la nostra memòria!!

Nosaltres volem estar sempre en aquests moments amb vosaltres, oferint-vos cada diada el pa i els dolços per compartir-la!

DIA DE REIS: TORTELL DE REIS

Aquí teniu el Tortell de Reis.. Ocultes al seu interior hi ha algunes sorpreses…
Diu la tradició que qui trobi la fava pagarà aquest exquisit postre. En canvi, qui trobi el Rei, serà coronat amb gran alegria per tots els comensals. Feliç Tortell de Reis!!!

Tortell de Sant Antoni

El tortell de Sant Antoni és un tortell fet de pasta de brioix molt semblant al Tortell de Reis, del qual es distingeix en que no incorpora fruita confitada i en que sempre va farcit de massapà. Es consumeix el dia 17 de gener, diada de Sant Antoni Abat, patró del bestiar, en la qual es celebra la festa dels Tres Tombs.

QUARESMA: BUNYOLS

Els bunyols de vent són boles de massa elaborades amb farina de blat, llard i ous que resulta ser fregida amb oli calent. La massa sol tenir forma de bola. La massa així fregida pot arribar a doblar el seu volum, és per aquesta raó per les quals se’ls denomina amb el sobrenom «de vent» (és a dir inflats). Els bunyols de vent poden ser farcits dolços de crema, xocolata,

PASQUA: MONA

Al Forn Cal Mosso, t’animem a que les mones de Pasqua conservin l’escència amb la que va començar la tradició. La mona està elaborada amb farina, sucre, mantequilla, ous, massa mare, sal, canella, vainilla i llimona. Boníssima!! Un ou de xocolata i unes plumes són la decoració per acompanyar aquest dolç !!

SANT JORDI: PASTISSETS I PA

El pa de Sant Jordi és un pa de festes molt típic a Barcelona que té forma de pa de pagès i la particularitat d’estar enriquit, a bandes alternades, amb formatge (que sol ser formatge de Maó) i amb sobrassada, de manera que en tallar les llesques, aquestes queden amb el dibuix de les quatres barres catalanes.

SANT JOAN: COCA

La coca de Sant Joan és una de les coques més populars de Catalunya i pot ser de classes diferents: confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fruita confitada. És la menja tradicional de la Nit de Sant Joan, quan es reparteix a les revetlles

TOTS SANTS: PANELLETS

Els panellets són uns pastissos petits, generalment rodons, fets amb una massa de sucre, rovell d’ou i ametlla –de vegades, en receptes casolanes, també porten patata o moniato. Es complementen amb més elements, com ara pinyons, ametlla esbocinada, coco, xocolata, etc.

NADAL: PANETTONE

El panettone és una mena de pa dolç, amb una molla tendra que porta fruita confitada i panses o bé xocolata; originalment típic de la zona de Milà, que tradicionalment es prepara i es menja per Nadal o Any Nou.