Alguns dels nostres pans

Ecològic

El blat de moro és l’únic cereal d’origen americà, era un aliment bàsic de les civilitzacions Maia i Inca. Actualment s’ha convertit en un dels conreus principals en regions tropicals i subtropicals de tot el món.

Cristòfol Colom el va descobrir al Nou Món al 1492, i quan va tornar, el va portar a Espanya, des d’on es va estendre a tot Europa, al nord d’Àfrica, al Pròxim Orient, a l’Índia i a la Xina.

És el gra més important a l’alimentació mundial després del blat i l’arròs.

  • Propietats antioxidants
  • Compostos bioactius
Ecologico 3-min
pa kamut

Kamut

El kamut és una varietat antiquíssima de blat, la que conreaven a Mesopotàmia i Egipte des de fa més de 6.000 anys i s’ha preservat sense hibridar i inalterada.

Es cultiva majoritàriament a Montana, ja que les grans planures càlides i seques d’allà són idònies perquè creixi forta i sana aquesta varietat de blat.

La producció de Kamut és a partir de contractes exclusius i requereix certificació orgànica de cultiu.

  • Defenses contra l’envelliment (gràcies al seleni, al zinc i al magnesi)
  • Protegeix la pròstata (gràcies al seleni)
  • Prevé malalties degeneratives
  • Beneficiós per l’intestí
  • Prevé malalties cardiovasculars
  • Combina amb llobarro, orada i tot tipus de peix a la plantxa o al forn.

Blat de Moro

El blat de moro és l’únic cereal d’origen americà, era un aliment bàsic de les civilitzacions Maia i Inca. Actualment s’ha convertit en un dels conreus principals en regions tropicals i subtropicals de tot el món.

Cristòfol Colom el va descobrir al Nou Món al 1492, i quan va tornar, el va portar a Espanya, des d’on es va estendre a tot Europa, al nord d’Àfrica, al Pròxim Orient, a l’Índia i a la Xina.

És el gra més important a l’alimentació mundial després del blat i l’arròs.

  • Propietats antioxidants
  • Compostos bioactius
  • Mermelades, confitures, formatges tendres, embotits lleugers (gall d’indi o pernil dolç).
  • Cremes com la de cacauet, xocolata, avellana o ametlla.

blat de moro 2-min
Fajol 4 - còpia-min

Fajol

El fajol és una planta de la família de les poligonàcies. No es tracta des del punt botànic d’un autèntic cereal (no és pas una gramínia ni té gluten), però se’n fa el mateix ús, és un pseudocereal.

El fajol té una agradable gust de Nous, es considera un aliment funcional per l’elevat valor biològic de les seves proteïnes, riques en lisina i arginina i el seu alt contingut en rutina.

  • Antioxidant
  • Millora la circulació sanguínia, beneficiós pel cor
  • Regula els nivells de sucre en sang després de menjar
  • Saludable pel colon
  • Activitat antiinflamatòria
  • Relaxant muscular
  • Redueix la hipertensió arterial

Espelta

L’espelta es considera el cereal més antic conreat a Europa. Es caracteritza per presentar un gra vestit. Aquest tipus de gra s’adapta millor al conreu ecològic.

“L’espelta és el millor gra. És nutritiu i millor rolerat que qualsevol altre gra. L’espelta proveeix a qui la menja de tots els nutrients per tenir una salut òptima i aporta una ment feliç”
– Hildegarda de Bingen en el seu llibre Liber simplicis Medicinae

  • Més proteïnes
  • Més minerals
  • En la medicina alternativa es recomana pel tractament de diferents problemes de salut
  • Combina amb carpaccios, bistecs, tàrtars…

espelta 3-min
sègol 2

Sègol

El sègol no és tan antic com la major part dels cereals, però se sap que ja el coneixien els grecs i els romans. Sembla que procedeix de Turquia.
És un cereal molt lligat als països del nord i de l’est d’Europa on es conrea el 90% del sègol que es consumeix al món.

  • Ric en fibra
  • Disminueix la sensació de gana entre hores
  • Antioxidant
  • Regula la funció de l’intestí
  • Millora el sistema inmunitari
  • Augmenta els nivells d’energia
  • Beneficiós per la pròstata, el fetge, el cor i els pulmons
  • Manté els nivells normals de colesterol LSL en sang
  • Combina molt bé amb carns vermelles, formatges forts com el rocafort, truita i salmó.

Rugbrød

Aquest pa de sègol és el més consumit a Dinamarca. Caracteritzat per la mescla de llavors, no contenir oli ni sucre, ser integral, antioxidant, ric en fibra i tenir poc gluten. Molts danesos el consideren molt més saludable que el pa blanc.

  • Molta fibra i poc gluten.
  • Antioxidant, millora tràfic intestinal, sàcia.
  • Beneficiós pel cor, redueix la inflació, ajuda a l’equilibri hormonal i millora la memòria.“>
Rugbrod 1-min
runner obert

Runner

Amb els beneficis de l’espelta i la proteïna del kamut fan d’un pa ideal pels esportistes.

  • Dóna vitalitat

Alemany

Sègol integral, farina 100% integral i cereals.

  • Molt integral.
  • Poc gluten i molta fibra.
  • Regula el colesterol i el trànsit intestinal.
alemany obert-min
nòrdic 1-min

Nòrdic

Pa format per kamut ecològic integral, sègol integral, espelta blanca, mel, llavor de llí, llavor de girasol, fruita seca, panses i nous.

  • Poc gluten.
  • Molta fibra i energètic.
  • Pa molt saludable, beneficiós pel cor i redueix el colesterol.
  • Regulador, desenvolupa les defenses, millora la memòria i dóna vitalitat.
  • 24 hores de fermentació i massa mare natural.

Llavors

Les llavors són beneficioses per donar un plus de nutrients, a més de millorar la circulació, el colesterol, el restrenyiment i la fertilitat masculina

La llavor de lli

  • Porta omega 3: contribueix al bon funcionament del sistema nerviós, cardiovascular i té propietats antiinflamatòries.
  • Propietats laxants.
  • És un bon mucolític i és antioxidant.
  • Contribueix a disminuir el nivell de colesterol dolent.
  • Afavoreix la circulació sanguínia
  • Maridatge amb tots els aliments, sol amb oli

Sèsam

Són molt aconsellables durant l’embaràs i la menopausa pel calci i el magnesi que contenen. També serveix per combatre la infertilitat masculina, gràcies al zinc.

En medicina xinesa es fan servir per lubricar el cor, el fetge, els ronyons, el pàncrees i els pulmons. La lecitina que conté ajuda a reduir i a controlar els nivells de colesterol.

  • Els seus antioxidants retarden l’envelliment cel·lular.

Llavor de Ulí 2-min

Inca

Pa de quinoa.

  • Molt proteïnic, conté els aminoàcida essencials de manera equilibrada.
  • Ric en fibra, fòsfor, magnesi i ferro.
  • 24 hores de fermentació i massa mare natural