Skip to main content

A continuació us explicarem els secrets de Cal Mosso per elaborar pa de forma natural, saludable i artesanal com ho feien els nostres tàtara-avis fa més de 180 anys.

Què és la massa mare?

La massa mare és una pasta viva, fermentada, composta de farina i aigua, amb presència de llevats naturals i bacteris preferentment lactis.

Els llevats naturals produeixen anhídrid carbònic, necessari perquè la pasta del pa llevi. Els bacteris lactis, produeixen els àcids orgànics que donen gust al pa. Aquests àcids són vitals perquè el pa adquireixi gust, aroma, capacitat de conservació i sigui digestiu. Això només es produeix si es dona el temps necessari de repòs i de fermentació a la massa.

què és massa mare

Procés d’elaboració del pa

  1. Seleccionar cereals de proximitat i de Molins de pedra que mimen el cultiu d’aquest cereal
  2. Amassar, que és barrejar la farina amb aigua i sal.
  3. Incorporar la massa mare
  4. Deixem reposar les masses 24 hores per tal de fomentar els seus aromes, fer el pa més digestiu i que tingui més conservació.
  5. Un cop la fermentació ha fet el seu procés lentament, dividim amb el pes necessari i formem a mà els pans i els deixem fermentar en els calaixos de fermentació.
  6. Després d’aquesta segona fermentació, ens disposem a enfornar-lo en el nostre forn de llenya.

Prova el nostre pa

Amb més de 170 anys d’història, continuen fent pa i productes de fleca de qualitat seguint les receptes tradicionals i utilitzant els millors productes de la zona.

Podeu reservar el vostre pa al 93 753 10 39