Skip to main content

El panettone (també conegut com pa dolç, pa de pasqua o panetó), una mena de pa dolç amb molt molla amb fruites confitades, passes…

La seva procedència es italiana, exactament de la regió de la Llombardia (Milà) i és un postre típic de les dates nadalenques (nit de nadal, any nou, reis…).

Procedència del Panettone

Segons les dades recopilades pels historiadors, l’origen del panettone es remonta a l’època dels romans. Tenien un plat molt semblant al panettone actual, un pa amb llevadura dolç amb mel.

La primera prova que es va trobar va ser una pintura del segle XVI del pintor Brueghel el Vell i en un llibre de receptes de Bartolomeo Scrappi, un dels millors cuiners del segle.

Però, el panettone com a tal es diu que va néixer a la ciutat italiana de Milà l’any 1500 aproximadament. L’historia és digne de ser una novel·la romàntica ja que es diu que un jove milanès es va enamorar de la filla d’un pastisser i, per conquistar-la, es va inventar un pa dolç amb fruites.

Des d’aquell moment, es va convertir en tot un èxit i la gent va començar anar a la pastisseria demanant el pa d’en Toni, origen del seu nom actual “Panettone”.

Els millors Panettones de Catalunya

Si voleu provar un panettone fet per autèntics professionals, sense dubte teniu que provar-los al forn de Vilassar de Dalt Cal Mosso. Amb més de 170 anys d’història, continuen fent pa i productes de fleca de qualitat seguint les receptes tradicionals i utilitzant els millors productes de la zona.
Podeu reservar el vostre panettone al 93 753 10 39

què és panettone