Skip to main content

Forn Cal Mosso: guanyador Millor Tortell de Reis de Catalunya 2020

Què és el tortell de Reis? Coneix tots els seus ingredients

El tortell de Reis és el dolç més típic del dia 6 de gener. Durant el dia de Reis també se celebra l’últim àpat de les festes nadalenques, amb el tortell de Reis com a protagonista. Es tracta d’una mena de brioix fet a base de farina, sucre, llet, mantega i ous que té forma de Dònut. El tortell tradicional es decora amb fruita confitada, ametlles i nata a l’interior, tot i que, actualment, en podem trobar de tota classe. Dins del tortell s’introdueixen la figureta d’un rei i la d’una fava seca. A més, el tortell també porta una corona que es posarà el que hi trobi la figura del rei:

  1. A qui li toqui el tros de tortell de reis amb la figureta reial, serà el rei i es posarà la corona que normalment porten els tortells.
  2. Aquell que li toqui la fava serà qui ha de pagar el tortell.
millor tortell de reis catalunya cal mosso

Tortell de Reis, una autèntica tradició

Tothom ha provat algun cop el tortell de Reis en els menjars familiars, ja que és una tradició ben consolidada en Catalunya. Però també a tota Espanya, on es coneix amb el nom de roscón de Reyes.

L’origen del tortell de Reis

A diferència d’altres plats típics que no es coneix la seva procedència, el tortell de Reis té origen a l’antiga Roma, al segle II abans de Crist. Tot i que no celebraven el mateix, ja que era per festejar el final dels treballs agrícoles.

Els ingredients d’aquell tortell eren: carabassa o alguna hortalissa, fruita, mel i, sobretot figues pel deu del camp, Saturn.

El millor tortell de Reis de Catalunya

Al Forn Cal Mosso de Vilassar de Dalt, fem el tortell de Reis amb massa mare de brioix i el coem al forn de llenya.

Queda un tortell boníssim que no us podeu perdre!

Feu les vostres reserves al 937531039

Mida
Mitjana: 6-8 persones

El podeu demanar de massapà, nata, crema, trufa o sense farcir!!