¿Què és el tortell de Reis i els seus ingredients?

El Tortell de Reis és el plat més típic del dia 6 de gener, el dia dels reis macs.

Es tracta d’una mena de brioix en forma d’anell farcit de massapà. El tortell tradicional està decorat amb fruites confitades, tot i que, actualment, podem trobar de tota classe.

La gràcia que té aquest tortell és que dintre seu es troba amagada una figureta dels reis i una passa:

  1. A qui li toqui el tros de tortell de reis amb la figureta, serà el rei i es posarà la corona que normalment porten els tortells.
  2. Aquell que li toqui la passa serà qui tingui que paga el tortell.

Tortell de reis, una autèntica tradició

Tothom ha provat algun cop el tortell de reis en els menjars familiars, ja que és una tradició ben consolidada en Catalunya. Però també a tota Espanya, on es coneix amb el nom de Roscón de Reyes.

Origen del tortell de Reis?

A diferència d’altres plats típics que no es coneix la seva procedència, el tortell de reis té origen a l’antiga Roma, al segle II abans de crist. Tot i que no celebraven el mateix, ja que era per festejar el final dels treballs agrícoles.

Els ingredients d’aquell tortell eren: carabassa o d’alguna hortalissa, fruita, mel i, sobretot figues pel deu del camp, Saturn.

El millor tortell de reis de Catalunya

Al Forn Cal Mosso de Vilassar de Dalt, fem el Tortell de Reis amb massa mare de brioix i el coem al forn de llenya.

Queda un Tortell boníssim que no us podeu perdre!

Feu les vostres reserves al 937531039

Mides:
Petit: 3-4 persones
Mitjà: 6-8 persones
Gran: 10-12 persones

El podeu demanar de massapà, nata, crema, trufa o sense farcir!!